URNIK 2021/2022

razred

ura

dan

knjiga (in zvezek)

2

16.00

ponedeljek

(2) Praznujmo z Jezusom

3

16.00

sreda

(3) Hodimo z Jezusom

4

16.30

 torek

(4) Pot v srečno življenje

5

17.00

četrtek

(5) Znamenja na poti k Bogu

6

18.00

četrtek

(6) Skupaj v novi svet

7

 17.00

 sreda

 Za tvojo duhovno rast

8

 18.00

 sreda

 Za tvojo duhovno rast

 

     

vsi

18.00

sobota

velja za nedeljsko mašo!

vsi

8.00 10.00

nedelja

nedeljska  m a š a

Obrazec: Vpisnica - potrebna samo ob začetku obiskovanja katehez (verouka)

So moji otroci lahko ponosni name?

Vam je že kdo rekel: »Taka si kot tvoja mama?«; ali: »Tak si kot tvoj oče?«

Morda ste ob tem začutili ponos, ker v vas prepoznajo značaj in vrline vaših staršev. Ali pa ste bili ogorčeni, da vas primerjajo z vašim staršem, ki mu nočete biti podobni?

Nič ne moremo glede tega, kakšni so (bili) naši starši in kakšen zgled so nam dali s svojim življenjem. Imamo pa priložnost, da našim otrokom zapustimo zgled človeka, da bodo radi slišali, če bodo drugi v njih prepoznali tudi delček nas. Lahko si predstavljamo, s kakšnim ponosom, spoštovanjem in častjo je Jezus izrekel: »Kdor je videl mene, je videl Očeta« (Jn 14,9).

Prosimo Boga, da bi tudi mi z mirno vestjo lahko rekli našim otrokom, kakor je rekel apostol Pavel svojim duhovnim otrokom: »Postanite moji posnemovalci, kakor sem jaz Kristusov« (1 Kor 11,1).
Vir: Pridi in poglej

Aleteia - spletni medij

Aleteia (aleteia.org) je spletni medij, ki objavlja v sedmih jezikih (angleščini, francoščini, portugalščini, španščini, italijanščini, arabščini in poljščini), tej veliki skupnosti pa se pridružuje še Slovenija na naslovu si.aleteia.org

PRIDI K VEROUKU

Sv. Martin pri Vurberku, 4. septembra 2021

Spoštovani starši in vzgojitelji,

za nami so poletni dnevi, ko smo bili vsi skupaj povabljeni, da se nekoliko odpočijemo, da zadihamo drugačen zrak in se nekoliko bolj posvetimo drug drugemu: žena možu, mož ženi, pa starši otrokom in otroci staršem. Letošnje poletje je bilo drugačno in zaznamovano z večjim prilagajanjem tudi v počitniških dneh.

Sedaj je čas, da skupaj začnemo prvo katehetsko leto za vašega otroka, ki v šoli že obiskuje 2. razred.

Otroka lahko vpišete h katehezi (verouku) v nedeljo, 12. 9. ali 19.9. po mašah ob 8. in 10. uri.

Prosimo, da prinesete izpolnjeno vpisnico. PRIJAVNICA je TUKAJ.

Priporočen prostovoljni prispevek je 30€. Ob vpisu boste prejeli učbenik brezplačno.

Katehetsko leto bomo pričeli z rednimi katehetskimi srečanji (prilagojenimi glede na ukrepe za varovanje zdravja) 20.  septembra. V primeru poslabšanja epidemiološke situacije bomo prešli na katehezo na daljavo – katehetinja bo vzpostavila e-kontakt z vami in posredovala osnovne informacije o poteku. Prosimo, da se na poslana navodila tudi redno odzivate.

Katehistinja Janja Tepeh je dosegljiva na e-naslovu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali tel.: 041 211 649.

URNIK 2021/20222

Pri katehetskih srečanjih bomo skušali kar najbolj upoštevati priporočila za izvajanje kateheze, ki jih je izdala Slovenska škofovska konferenca. Na srečanja lahko pridejo le zdravi otroci brez simptomov bolezni. Upoštevati je treba higienske predpise (nošenje obrazne maske, razkuževanje, higiena rok, kašlja ...) in druga sprotna navodila. Otroci naj imajo s seboj svoje katehetske potrebščine (delovni zvezek, učbenik) in pisala, saj izposojanje zaradi nevarnosti prenosa virusa ni mogoče.

Vsem želim poguma ob prvih korakih v novo katehetsko leto.

Naj vse naše poti spremlja Božji blagoslov in Marijina priprošnja.

Prijazen pozdrav! Se vidimo.